financielehuishouding.nl

Voor financiƫle rust

Levenslooprisico's

Hypotheekberekening

Overlijdensrisico:

Bij een eigen woning met een hypotheek loopt u een aantal risico's zoals het vermogens- en het renterisico. Zo kan uw woning meer maar ook minder waard worden en bij een hypotheek kan de rente dalen maar ook stijgen. Naast deze risico's bestaat ook het risico van overlijden. Het is prettig om te weten of u in geval van overlijden in staat bent uw woonlasten te betalen. Een overlijdensrisicoverzekering biedt in dat geval uitkomst. Ik kan voor u het overlijdensrisico in kaart brengen en desgewenst doorverwijzen naar een adviseur.


Arbeidsongeschiktheidsrisico:

Ook kunt u arbeidsongeschikt raken met als gevolg een aanzienlijk inkomensdaling. Het is goed om te weten of u in dat geval nog in staat bent uw woonlasten te betalen. Ook hierbij kan ik u van dienst zijn om dit risico in kaart te brengen en desgewenst doorverwijzen naar een adviseur.


Werkloosheidsrisico:

Het zelfde als bovenstaande geldt voor het werkloosheidsrisico. Ook in geval van werkloosheid is het belangrijk dat u uw woonlasten kunt blijven betalen. Hiervoor zijn uitstekende verzekeringen beschikbaar welke u zelf of via een adviseur kunt aanvragen.